Susanne Arvidsson

Ekonomi/Administration

Du kanske har undrat vem det är som håller ställningarna på kontoret här på Söderqvist Gräv? Låt oss presentera Sussie. En varm människa med hjärtat på rätta stället, någon som lyssnar och den man går till om man har frågor. Det är så hon beskrivs av några utav kollegorna.

I huset i Värnamo bor Sussie med sin sambo och deras två barn på 17 och 20 år. Sedan 2009 har hon varit en del utav Söderqvist Gräv, och trivs som fisken i vattnet. Många benämner sina yrken att vara spindeln i nätet, och i det här fallet stämmer det verkligen.

Jag blev kontaktad av en kompis som rekommenderade mig till Söderqvist, och det klaffade bra med min uppsägning på min förra arbetsplats.

När Sussie inte är på jobbet går stora delar utav fritiden till att träffa vänner, spela golf och träna på det lokala gymmet E3 här i Värnamo. Golfgänget, som nu hållit ihop i över 20 år, träffas varje torsdag under säsong och spelar. Varje år åker de även på en weekend tillsammans.

Hur kan en dag se ut för dig?
– Oj, det vet man aldrig. Man har saker man ska göra, men det är ingen garanti på att det blir så utan att det kommer andra saker emellan. Det är det som är det roliga. Jag har hand om allt ifrån bl.a. bokföring, löner och projektsammanställningar. En dag innebär även att ha god kontakt med arbetsledarna.

Vad är det bästa med din tjänst?
– Att dagarna är väldigt varierande. Jag har ett fantastiskt roligt jobb, och jag tycker det är kul att få jobba så nära produktionen. För mig är det viktigt att inte bara vara någon som sitter på kontoret, utan jag vill ju ha en bred kontakt med alla på företaget. Tidigare var jag även med och hade hand om försäljningen utav marksten, grus m.m.

Sussie tillsammans med kollegan Julia

Att jobba i en mansdominerande bransch är inte alltid enkelt, särskilt inte om man saknar råstyrkan som krävs i vissa sammanhang. Men Sussies tips till alla tjejer är ändå att köra sitt race om man har intresse för branschen. Vi måste visa att vi kan, och det är trots allt ett lagspel. Man ska inte vara rädd för branschen.

Det krävs inte mycket för att en dag ska bli så mycket bättre om alla är med och hjälps åt på en arbetsplats.

Vilken är din största vana, eller ovana, här i livet?
– Jag måste alltid plocka undan efter mig. Det spelar ingen roll om det är på jobbet eller hemma, men är jag färdig med något så ska det vara rent.

När du är stressad, vad gör du då för att koppla av?
– Då tar jag djupa andetag och bara andas. Min styrka är nog att jag är bra på att behålla lugnet, och har förmågan att kunna koppla bort om det blir mycket runtomkring.

Tack Sussie för att du är med och håller ställningarna här på Söderqvist Gräv. Alla borde ha någon som du i sitt liv.

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner