Arvid Larsson

Grävmaskinist

Arvid har sedan 2019 varit en del utav Söderqvist Gräv. Men vad är det egentligen som har gjort honom så intresserad utav maskiner? Och vad är det bästa med rollen som grävmaskinist hos oss enligt honom?

Det är en väldigt ödmjuk kille som kliver ur sin maskin för att svara på några frågor om sin roll hos oss och vem han är. Ju fler svar som kommer fram desto gladare blir vi för att just Arvid är en del utav Söderqvist Gräv.

Om jag ska beskriva mig själv med tre ord så är dem: glad, snäll och påhittig.

Arvid har under gymnasiet haft sin praktik hos oss, så när han blev tipsad om en tjänst hos oss var det ingen tvekan. Sagt och gjort, och nu är Arvid en utav våra maskinister. Han kör en Yanmar B95W som hittills är en utav favoritmaskinerna just för att den är lite mindre och mer flexibel. När han inte kör grävmaskin hos oss renoverar han i sitt hus och gallrar en hel del i skogen med sin pappa.

På frågan om han har något smeknamn hemma, eller bland kollegor, skrattar han till.

Eftersom pappa kallas för Spinken, så har ju jag automatiskt blivit Lillspinken.

Just nu är Arvid ute i Fryele utanför Värnamo och gräver avlopp åt en privatperson, men med tiden är det fler och fler hus i samma område som det ska grävas åt.


Vad är det bästa med din roll på Söderqvist Gräv?
– Det bästa med min roll är att det är många olika jobb jag får åka på. Det ger variation i vardagen, och det tycker jag om.

Hur kommer det sig att du började köra grävmaskin?
– Jag har alltid älskat maskiner. Traktorn har ju funnits med sedan jag var liten, och pappa körde hjullastare. Så på den vägen är det!

Tack Arvid för att du är en del utav Söderqvist Gräv. Det behövs fler som du här i världen!

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner