Anton Geijersson

Underhållsmekaniker

Anton är en utav våra underhållsmekaniker i Värnamo. När någonting går sönder eller strular så är han på plats inom kort, och i verkstaden rullas minsann inga tummar. Frågar man hans kollegor så beskrivs han som hjälpsam och lösningsorienterad.

I huset från 1800- talet som renoveras rum för rum bor Anton tillsammans med sin sambo Madde med deras katt. Sedan årsskiftet 2021/2022 har Anton varit en del utav Söderqvist Gräv, och en väldigt viktig sådan. Det är nämligen han som hjälper till att sköta all underhållning på bl.a. maskiner, motorkapar och paddor samt service.

Det är inte många timmar jag suttit sysslolös. Tiden fylls alltid upp.

Anton i verkstaden i Värnamo

I servicebilen finns det mesta som Anton behöver, och är perfekt när han ska ut till arbetsplatser. Det är lite som en portabel verkstad.

Hur kommer det sig att du började här?
– Min granne Johan Söderqvist som kör lastbil hos oss och jag började prata lite om att jag var sugen på att byta jobb, och sen ringde jag till Söderqvist och fick komma in och presentera mig. Det tog inte lång tid därefter innan jag hade min första arbetsdag, och det är något utav det bästa jag gjort.

Tidigare arbetade nämligen Anton som bilmekaniker, men han började tröttna på att bara hålla på med personbilar och kände att han behövde en utmaning i arbetslivet. Såhär i efterhand så berättar han att han aldrig hade bytt tillbaka till ren bilmekaniker.

Vad är det bästa med din roll på Söderqvist Gräv?
– Det bästa är definitivt variationen. Man vet aldrig vad som händer dagen efter. Jag och Anders, som också jobbar ute i verkstaden, kompletterar varandra väldigt bra. Anders har t.ex. mycket maskinkunskap och jag är bra på annat.

Oljekontroll
Mossleplatån i Värnamo där Söderqvist Gräv gör den yttre miljön

Antons stora intresse är motorsport, något som visar sig genom att han på fritiden kör folkrace. Oftast så är det hans Volvo 240 som får följa med ut. Han är även kartläsare när han och barndomsvännen Joakim Blansch kör rally, och har de två sista åren varit med och tävlat i SM. Garagetid kan han helt enkelt inte få för mycket utav.

Om du inte hade fått hålla på med motorsport som du gör du, vad tror du att du hade gjort istället?
– Då hade jag nog fortsatt med hockeyn, eller tagit upp musiken igen.

Och sist men inte minst, finns det något du aldrig hade spenderat pengar på frivilligt?
– Fisk och skaldjur, utan tvekan!

Tack Anton för att du är en del utav Söderqvist Gräv och hjälper oss med allt och lite till! Du är grym!

WordPress Cookie-meddelande av Real Cookie Banner